Juostiin lujaa ja tosissaan. Pietarilla ja Johanneksella oli kiire. Kiire katsomaan oliko se totta mitä Magdalan Maria oli kertonut. Mitä ihmettä oli tapahtunut Jeesuksen haudalla? Maria oli tullut haudalta juoksujalkaa ja puhunut ihan merkillisiä asioita. Johannes nuorempana juoksi lujempaa ja ehti haudalle ensin. Hän ei kuitenkaan mennyt sisään. Pietarikin ehti paikalle ja asteli hautaluolaan sisälle saakka. Se, mitä hän siellä näki, oli hämmästyttävää! Haudassa oli vain Jeesuksen ruumiin  ympärille käärityt käärinliinat, mutta Jeesuksen ruumis oli poissa. Hän oli jollain ihmeellisellä tavalla haihtunut käärinliinojen läpi. Ikään kuin perhonen olisi liidellyt pois kotelostaan!

Johannes muisti mitä Jeesus oli sanonut. Jeesushan oli luvannut nousta kuolleista. Tämä oli nyt sitä! Nuo kaksi opetuslasta saivat olla todistamassa maailmanhistorian mullistavinta tapahtumaa yli 2000 vuotta sitten! Jumala herätti Jeesuksen kuolleista lupauksensa mukaan.

Jeesuksen ylösnousemuksesta huolimatta on surullista, että me ihmiset voimme yhä vieläkin haudata hänet lukemattomilla tavoilla. Joskus Jeesuksen hauta on taidokas ajatusrakennelma, jonka uumeniin Jeesus haudataan niin, ettei kukaan tajua että hän elää. Jotkut tahtovat haudata Jeesuksen uskonasioiden arkistoon, pois arjesta, pois ihmisten maailmasta. Moni on sanoo: Pysykööt uskonasiat ja Jeesuskin siellä minne kuuluvat, marginaalissa ja kirkoissa, me itse kyllä pärjäämme elämässä ilman Jeesusta. Tai voipa uskon asioiden ymmärtämisen esteeksi tulla vaikka huonokuuloisuus kuten seuraavassa vitsissä.

Viime vuosisadan alkupuolella erään pitäjän vanhainkodissa oli hoidokkien tehtävänä puiden kantaminen. Puita kului paljon kun kaikki huoneet lämmitettiin suurilla kaakeliuuneilla. Eräänä pyhänä tuli kirkkoherra pitämään seuroja vanhainkotiin jumalanpalveluksen jälkeen. Saarnassaan hän lohdutteli talon asukkaita: "Vaikka teillä täällä monenkin elämä on täynnä työtä ja vaivaa, niin saatte olla varmoja, että kun uskotte Jumalaan ja heitätte huolenne Kaikkivaltiaan huomaan, niin ylösnousemuksen aamuna Hän teidät valtakuntaansa korjaa." Talon väki kuunteli hartaana kirkkoherraansa, mutta liekö ollut eräällä emännällä kuulossa vikaa, kun saarnan loputtua tokaisi: "Mitä se kirkkoherra ylösnousemisesta puhui. Minä en ainakaan välitä koko ylösnousemisesta mitään, kun heti kumminkin alkaa älytön puunkanto."

Tosiasia on, että teemme tai väitämme mitä tahansa, tai vaikka emme kaikkea ymmärräkään, niin pääsiäisen sanoma on totta! Kristus on ylösnoussut! Hän kuoli meidän syntiemme tähden. Hän on kuolemalla voittanut kuoleman. Jeesus tarjoaa meille kaikkea mitä tarvitsemme elääksemme ja pelastuaksemme. Otammeko me tämän ihmeellisen lahjan vastaan?

Pääsiäisaamuna jokainen on Jeesuksen tyhjän haudan edessä. Hauta oli tyhjä, se on kiistaton tosiasia, vaikka sitä on yritetty selittää monilla tavoilla. Ainoa selitys, joka sopii tunnettuihin tosiasioihin on se, että Jeesus nousi kuolleista. Hänen ruumistaan ei oltu varastettu kuten kirjaoppineet yrittivät uskotella. Ruumista viedessä olisi käärinliinat viety mukana tai sitten ne olisi täytynyt repiä auki. Ylösnoussut Jeesus ilmestyi kuolemansa jälkeen yli 500:lle ihmiselle. Kyse ei ollut vain tietyn hetken harhailmiöstä tai harhanäyistä, koska niin monet sen kokivat. Suuri todistus on myös se muutos, mikä tapahtui opetuslapsissa Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Heistä tuli aivan kuin uusia ihmisiä, jotka muuttuvat murheen murtamista ja pelkäävistä täynnä iloa, toivoa ja rohkeutta oleviksi ihmisiksi.

Suurin asia elämässä on saada tulla tuntemaan Vapahtaja, ylösnoussut Herramme. Miljoonat ihmiset maailmassa ovat kokeneet Magdalan Marian tavoin; Jeesusta ei tarvitse etsiä kuolleiden joukosta tai historian taruna, sillä hauta oli tyhjä. Jeesuksen voi kohdata elävänä ja ylösnousseena ja avata sydämensä hänelle! Riemullista pääsiäisjuhlaa sinulle!