"Päivän touhut taakse jää, minua jo väsyttää. Kiitos että nukkumaan peiton alle mennä saan. Hyvää yötä Jumala, siunaa meitä kaikkia. Aamen." Näin meillä rukoillaan lasten kanssa joka ilta ennen nukkumaan käymistä. On turvallista käydä nukkumaan tutun siunauksen suojassa. Meillä on tapana myös pyytää Taivaan Isän varjelusta automatkoille lähtiessämme. Jos joku sairastaa, pyydämme Taivaan Isää koskettamaan häntä parantavalla kädellään. On turvallista ajatella että Jumalan suojelus on elämämme joka hetkessä läsnä. Hänen käsivartensa yltävät varjelemaan meitä ja kaikkia läheisiämme. Rukousta on sanottu maailmankaikkeuden suurimmaksi voimaksi, koska se liikuttaa Kaikkivaltiaan Jumalan kättä.

Kun oli pieni tyttö, rukoilin iltaisin tutun iltarukouksen jonka loppuun liitin listan rakkaistani, joille pyysin Taivaan Isän siunausta. Vanhemmaksi tultuani aloin rukoilla vapaammin ja muulloinkin kuin vain iltaisin.

Numerosarjaa 5015 sanotaan Jumalan puhelinnumeroksi. Psalmin 50 jakeessa 15 sanotaan nimittäin vanhan raamatun käännöksen mukaan: "Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."  Meillä on mahdollisuus saada yhteys Jumalaan rukouksen kautta. Jumala on luvannut vastata sille joka huutaa häntä avuksi.

Opetuslapset pyysivät kerran Jeesusta opettamaan heitä rukoilemaan. Jeesus opetti heille Isä meidän rukouksen. Tuo rukous kattaa kaikki elämämme tarpeet ja osa-alueet. Jeesus opetti, että saamme tuoda Jumalan tietoon kaikki asiamme ja tarpeemme, sillä hän on luvannut pitää meistä huolen. Jumala on kiinnostunut pienimmistäkin arjen asioistamme ja saamme niissä hänen puoleensa niissä kääntyä.

Itse olen kokenut esirukouksen suuren voiman. Kun joku toinen on rukoillut puolestani, olen saanut tuntea Jumalan hoitoa ja läsnäoloa. Jos et ole koskaan ollut innostunut rukouksesta, rohkaisen sinua kokeilemaan. Voit puhua Jumalalle kuin Ystävälle. Ei tarvita hienoja juhlallisia sanamuotoja tai fraaseja.

Rukouksessa on myös se hyvä puoli että sitä voi tehdä lähes missä vain, vaikka astioita tiskatessa tai autolla ajaessa. Kunhan ei laita silmiä kiinni! :-)