Niin se vaan kostui silmä ekaluokkalaisen äidiltäkin koulun kevätjuhlassa suvivirttä veisatessa. On tuossa virressa jotakin niin herkkää ja tunteita liikuttavaa, muistoja herättävää. Ja miten reippaalta oma 8-vuotias näytti ensimmäistä todistustaan hakiessaan. Kyllä sitä todistusta sitten jännityksellä kotona tutkittiinkin.

Voi tätä ajan kulua! Ei siitä niin kauan ole, kun samaista poikaa vauvana sylissä heijasimme ja ensiaskeleitaan ihastelimme. On joku sanonutkin että ajankulun huomaa lasten kasvusta. Kyllä se niin taitaa olla. Vaikka itsellekin ikää kertyy, niin liekö joku sokeus oman iän suhteen kun tuntuu että lapsille nopeammin vuodet kertyisivät. :-)

Haikealta tuntuu huomata lastensa kasvavan. Haikeutta kokee esimerkiksi siitä, että koko ajan äidinsylin tarve vähenee, kavereiden kanssa vietetty aika lisääntyy ja viimein poikaset lentävät pesästä. Välillä ajan kiitäessä kuin siivillä miettii, osaako kiittää ja nauttia jokaisesta ainutlaatuisesta hetkestä rakkaiden kanssa. Välillä tahtoisi pysäyttää ajan kulun ja oikein tarttua hetkeen!
"Kaikella on aikansa", sanotaan Saarnaajan kirjassa. "Aika on itkeä ja aika on nauraa, aika syntyä ja aika kuolla." Papin työssä näkee miten joskus aika voi loppua yllättäenkin. Siksi psalmissa varmaan pyydetään: "Herra opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen."

Miten me laskemme päivämme oikein, kun emme edes tiedä montako niitä on meille suotu? Laskemme päivämme oikein kun otamme Jumalan mukaan elämämme purteen.

Jumala on antanut meille tietyn ajan täällä maan päällä, mutta elämämme jatkuu iankaikkisuudessa. Kun elämme elämäämme Jumalan johdatuksessa, hänen ääntään seuraten ja kuunellen, olemme matkalla taivaan kotiin. Jeesuksen omille järjestetään taivaassa kaikkien aikojen juhlat. Niistä juhlista ei kannata jäädä pois! Mutta voi meitä jos elämme täällä itsekkäästi ja Jumalasta piittaamatta luullen aikamme kestävän ikuisesti...

Vaikka on kiire, pysähdy välillä! Tarkista veneesi kurssi. Vielä ehdit muuttaa kurssia, jos olet menossa väärään suuntaan! Suuntaa purjeet Vapahtajan kurssin mukaan ja anna mennä. Taivaan Isä sinua elämän aalloilla siunatkoon!