Kesäaurinko on jo jonkin aikaa lämmittänyt talven kohmettamia luitani ja aurinkolasitkin ovat olleet tarpeen. Lasien takaa maisema näyttää erilaiselta.

Oikeastaan me jokainen asetamme joka aamu päähämme lasit, joiden takaa maailmaa katselemme.

Jonakin aamuna herätyskello pärähtää juuri kesken makoisan unen, ja heräät kiukkuisena. Pian päässäsi jo keikkuvat känkkäränkkälasit. Niitä on vaikea karistaa silmiltään kesken päivän, niin mukavasti ne nokan päällä istuvat.

Toisena aamuna taas ensimmäisten auringonsäteiden myötä elämä suorastaan kohisee suonissa. On tunne, että tästä tulee hyvä päivä. Plussamerkkiset lasit päässä on hyvä aloittaa päivä.

Tai oletko niitä onnellisia, jotka katselevat maailmaa parhaillaan vaaleanpunaisten, sydämenmuotoisten lasien läpi.. Perhoset törmäilevät toisiinsa vatsassasi ja voisit halata jokaista vastaantulijaa. Rakastuneen silmälasit ovat vertaansa vailla!

Tai ehkä silmiäsi peittää tummanharmaa lasikalvo. Kaikki näyttää synkältä, toivottomalta. Värit ovat elämästä kadonneet. Kuljet kuin sumuisessa maisemassa. Tiedän, että noita laseja on raskasta kantaa, mutta onneksi nekin voivat kirkastua ajan kuluessa. Jonakin päivänä huomaat, että alat taas nähdä värejä toisella tavalla. Valo voittaa kaamoksenkin jälkeen!

Joskus saattaa tavata ihmisen, jolla on silmillään hyvin miinusmerkkiset lasit. Hän huomaa ympärillään vain kaiken viallisen, mikään ei näytä olevan kyllin hyvää. Tällaisen ihmisen lähellä tulee itsellekin kelju olo. Ihan kuin omakin näköala vääristyisi.

Millaiset lasit sinulla muuten on ollut päässäsi tänään?

Olen viime aikoina yrittänyt asettaa silmilleni kiitollisuuden silmälaseja. Sellaisia, joiden läpi näkisin kirkkaana kaiken sen hyvän  ja kauniin, jota Taivaan Isä on elämään antanut. Että pitkin päivää huomaisi ne lukemattomat pienet kiitosaiheet, joita matkan varrella tulee vastaan.

Miten paljon niitä ilonpisaroita ja kultahippusia voi nähdäkin ihan tavallisessa arkipäivässä! Ei niitä ennen huomannutkaan, ennen kuin tajusin laittaa oikeat lasit päähäni. Kokeile sinäkin!