Meillä on tapana lukea lapsillemme iltasatuja tai tarinoita ennen nukkumaan menoa. Eräänä iltana tyttäreni otti lasten raamatun esiin ja pyysi "Äiti lue tästä satu". Oikaisin tytärtäni, että raamatussa ei ole satuja, vaan kertomuksia. Satu on keksitty tarina, mutta kertomukset Jeesuksesta ovat totta ja tapahtuneet oikeasti. Minusta on tärkeää, että jo lapsi käsittää tämän eron. Elokuvien ja fantasiakirjallisuuden moniulotteisessa maailmassa lapsikaan ei kohta enää tiedä mikä nähdystä tai kuullusta on satua ja mikä totta.

Monet ajattelevat, että Jeesuskin oli vain aikansa opettaja. Hänen historiallisuuttaan ei kuitenkaan epäuskoisinkaan voi kiistää. Toinen asia sen sijaan on, uskommeko Jeesuksen olevan Jumalan Poika ja ylösnoussut Vapahtajamme.

Rippikoulussa nuoret usein sanovat, että on vaikeaa uskoa Jumalaan koska ei ole nähnyt häntä. Olemme yhdessä miettineet uskoisimmeko sittenkään jos näkisimme. Eivät kaikki ihmiset Jeesuksen aikanakaan uskoneet häneen. Eivät edes kaikki niistä jotka näkivät hänen tekevän ihmeitä ja yliluonnollisia tekoja. Jumalan olemassaoloa ei voi todistaa tieteen keinoin. Usko Jumalaan on Jumalan antama yliluonnollinen varmuus sydämessä, jonka Jumala lahjoittaa sille joka tahtoo ottaa hänet vastaan elämäänsä.

Vaikka usko ei kaipaa todisteita, niin lukemattomat ovat kuitenkin todistukset siitä, että Vapahtajamme elää ja toimii tänäkin päivänä keskellämme. Moni on saanut tuntea elämässään Jumalan yliluonnollisen kosketuksen ja johdatuksen. Jotkut ovat parantuneet vaikeista sairauksista rukouksen voimasta. Mutta ei tämäkään vakuuta kaikkia. Tapahtuneelle keksitään jokin järkiperäinen selitys. Meidän on niin vaikea uskoa Jumalan vaikuttavan keskellämme.

Jumala ei tuppaudu elämäämme väkisin. Hiljaa hän kolkuttelee sydämemme ovella ja odottaa että avaisimme. Jumala tuntee sinut ja kaikki asiasi. Hän tahtoo sinulle hyvää. Hänellä on hyvä suunnitelma sinun elämällesi. Anna Jeesuksen astua elämäsi purteen. Silloin saat kokea, että olipa myrsky tai tyven, sinä olet turvassa kaikkina aikoina. Silloin saat myös vakuutuksen siitä, että hän on totta ja elää.