Oletko sinä miettinyt koskaan missä olivat enkelit kun jotain pahaa tapahtui? Miksi ne eivät varjelleet onnettomuudessa? Eikö enkelien tehtävä ole juuri suojella ja varjella, raamatussahan luvataan niin.. Kun nuori läheinen ihminen kuoli, minä huusin Jumalan puoleen samoja kysymyksiä. Olin Jumalalle katkera ja vihainen. Miksi et varjellut läheistäni, missä olivat enkelit.. Miksi et varjellut, miksi sallit nuoren ihmisen elämän katketa (minun mielestäni) kesken..En voinut ymmärtää Jumalan sallimusta..

Jumala kesti kiukkuni ja katkeruuteni.. Hän antoi minulle vastauksen, joka helpotti minua.. Ei helpottanut heti, mutta myöhemmin. Minulle aivan kuin näytettiin mieleeni kuva, (näky on liian hieno sana) jossa näin onnettomuuspaikan, joka oli täynnä enkeleitä. Kun onnettomuus tapahtui, enkelit eivät rientäneetkään pelastamaan rakastani, vaan he olivat ottamassa häntä vastaan ja kantoivat taivaan kotiin. Koin Jumalan puhuvan minulle, että enkelit toimivat aina Jumalan tahdon mukaan. Jos Jumalan tahto olisi ollut pelastaa läheiseni, hän olisi antanut enkeleille käskyn tehdä se. Samalla tavoin koki eräs hengellisen työn tekijä, jonka sisar kuoli auto-onnettomuudessa.  Hän sanoi: "Sillä kertaa enkelit eivät saaneet käskyä varjellä siskoani, vaan he saivat käskyn noutaa hänet kotiin."

Enkelit ovat Jumalan lähettiläitä ja toimivat Jumalan käskystä. Me emme aina ymmärrä ja hyväksy Jumalan tahtoa, mutta enkelit eivät voi toimia ohi sen. Psalmissa 139 sanotaan, että Jumala tietää elinpäivämme ja on ne määrännyt. Me emme voi pidentää niitä siitä, mihin Jumala on ne asettanut. Emme omalla emmekä rakkaittemme kohdalla. Elämä on suuri lahja. Joku saa lahjan elää pidemmän elämän, joku toinen lyhyemmän. Elämän arvo ja merkitys ei riipu sen pituudesta. Jokainen ihminen, jokainen elämä on yhtä arvokas ja tärkeä.

Ja tosiasiassa tämä maanpäällinen elämä on vain silmänräpäys verrattuna iankaikkisuuteen. Joku elää täällä vain 10 minuuttia, joku toinen saa elää satavuotiaaksi, mutta kaikki elävät iankaikkisesti tämän elämän jälkeen. Elämä ei lopu kuolemaan. Se joka kulkee Jeesuksen kanssa jo maanpäällä, saa elää hänen kanssaan ikuisesti. Tästä ikuisen elämän toivosta olen saanut lohdutusta. Rakkaani kutsuttiin aiemmin kotiin, hän on jo odottamassa siellä. Minun elämän matkani  ja tehtäväni maan päällä on vielä kesken, mutta kerran voimme kohdata. Siksi en ole toivoton, vaikka suru rakkaan menetyksestä ei koskaan täydellisesti mene ohi.

Kannattaako siis rukoilla ja pyytää enkelien varjelusta? EHDOTTOMASTI kannattaa.  Jumala on rakkaus. Hänellä on hyvä tahto meitä kohtaan. Lukemattomia kertoja ovat enkelit varjelleet ja pelastaneet ihmisiä yliluonnollisella tavalla. Emme mekään edes tiedä miten monta kertaa suojelusenkelit ovat olleet ottamassa meitä kiinni.

 Psalmisssa 91 luvataan:
 "Hän antaa enkeleilleen käskyn
    varjella sinua, missä ikinä kuljet,
    ja he kantavat sinua käsillään,
    ettet loukkaa jalkaasi kiveen."

Enkeleitä elämääsi!