Yritin tänään soittaa monta kertaa eräälle henkilölle huonoin tuloksin. Joka kertaa puhelimesta kuului: "Henkilö, jota yritit tavoittaa, puhuu juuri nyt toista puhelua. Odota sulkematta puhelinta." Odotin aikani ja sitten väsyin. Kun lopulta sain tavoittelemani henkilön kiinni, puhelu katkesi yhtäkkiä. Hänen puhelimensa akusta loppui virta. Vaikeaa on joskus puhelinten kanssa.

Onko sinulla joskus ollut tunne että Jumalaankaan ei oikein saa yhteyttä. Tuntuu että Jumalan puhelinnumerokin on varattu ja vain koputtaa. Joku toinen on asioimassa hänen kanssaan, mutta sinä et saa Jumalaa kiinni. Muut kyllä saavat vastauksia Jumalalta mutta sinä et.

Myönnän että minullakin on joskus ollut tuollainen tunne. Onneksi se on kuitenkin vain minun tunteeni, mutta ei kerro asioiden todellisesta tilasta. Jumalan numero ei ole koskaan varattu. Hän voi Pyhän Hengen kautta olla yhteydessä lukemattomiin ihmisiin samaan aikaan. Hänellä on aina aikaa eikä Hänen virtansa koskaan lopu.

On sanottu, että Jumalan puhelinnumero on 5015, koska psalmin 50 jakeeessa 15 sanotaan: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua."

Jumala kuulee vaikka et jaksa kuin huokaista hänen puoleensa. Hän välittää. Hänen puoleensa voit kääntyä oletpa missä tahansa. Ajatpa autoa tai tiskaat tai mitä sitten teetkin, Jumala näkee sinut ja kuulee äänesi.

Minun rukoukseni ovat usein pieniä huokauksia ylöspäin pitkin päivää. Kastekotiin ajaessani saatan huokaista: Herra tule sinä mukaan kotiin, johon olen menossa. Anna tapaamisen olla hyvä ja ole Henkesi kautta läsnä. Tai ennen hautajaisia pyydän: Jeesus anna lohduttavan Henkesi olla läsnä ja koskettaa hautajaisväkeä. Anna minulle sinun sanojasi, jotka hoitavat ja lohduttavat.

Aamulla herätessä on turvallista tietää, ettei tarvitse lähteä yksin päivän tehtäviin ja haasteisiin vaan saa kulkea ennalta valmistetuissa askelissa ja pyytää viisautta ja johdatusta kaikkeen. Jumala tahtoo kulkea vierellä ja johdattaa, auttaa päivän tehtävissä.

Älä siis luovuta vaikka välillä tuntuu ettei Jumala kuule. Aina Jumala ei anna tuntea läsnäoloaan voimakkaasti. Joskus Jumala on lähelläsi hiljaa. Kuitenkin hän on siinä, vaikka et tuntisikaan mitään. Jumalan hiljaisuus ei tarkoita sitä, että hän olisi unohtanut sinut tai ettei hän rakastaisi sinua.

"Hän on ääneti, koska hän rakastaa sinua" sanotaan Sefanjan kirjassa. (Sefanjan kirja 3:17, vanha käännös)