Ehkä olet lukenut kirjoituksiani, joissa olen kertonut yhdestä elämäni suuresta kipukohdasta. Nimittäin siitä, että olen kauan tiennyt olleeni vanhemmilleni vahinko. Siis että synnyin suunnittelematta ja väärään aikaan. Äidillä oli opiskelut kesken ja isä ei ollut valmis isäksi. Pari päivää sitten soitin äidilleni ja juttelimme. Hän sanoi mulle yhtäkkiä lukeneensa blogitekstiäni, jossa kirjoitin, että olen vahinko.

"Et sinä ole vahinko vaan lahja", hän sanoi.

Luulen, että jotakin sisimmässäni parani tuossa hetkessä.

Kerroin äidilleni, että minun sisäinen kokemukseni oli ollut kuitenkin tuo, vaikka olinkin käsittänyt että vanhempani eivät enää myöhemmin harmitelleetkaan syntymääni. Ihanalta tuntui kuulla että olen lahja. Olen kyllä oivaltanut, että Jumalan tahto oli että synnyin, eikä Jumala tee virheitä. Mutta silti on suurta armoa saada kuulla tuo viesti omalta äidiltä. Isältäni en sitä enää voi kuulla, sillä hän kuoli kun olin 9-vuotias. Silti usein ajattelen, että isä olisi varmasti ylpeä jos näkisi mitä minusta on tullut. Olen varma että hän olisi ylpeä. Olen kuitenkin kiitollinen isäpuolestani, joka on omalla tavallaan osoittanut minulle miten tärkeä ja arvokas ihminen olen, vaikken olekaan hänen biologinen lapsensa.

Ehkä sinullakin on jokin syvä kipu suhteessa vanhempiisi. Haava joka ei parane, vaan on yhä avoin. Ehkä vanhempasi ovat jo kuolleet etkä voi enää kuulla heiltä, että olet rakas ja tärkeä. Siitä huolimatta, tahdon sanoa sinulle, että sinä olet aarre. Sinä olet lahja. Sinä olet tärkeä. Jumalalla on suunnitelma elämällesi.

Tiedätkö miten kauniisti Jumala sinusta ajattelee?
Se kerrotaan Sefanjan kirjassa Raamatussa:

"Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta." (Sef. 3:17)

Jumala iloitsee joka hetki kun hän katselee sinua, rakasta lastaan. Miten ihana ja ainutlaatuinen Jumalan luomus oletkaan. Ei ole ketään toista samanlaista. Jumala tahtoo, että sinäkin näet itsesi kauniina ja arvokkaana. Vaikka et saisi kuulla sitä keneltäkään ihmiseltä, niin tiedä: olet aarre. Olet suuri ihme. Olet korvaamaton. Jeesus on kuollut puolestasi ristillä, koska tahtoo ettei sinun tarvitse kärsiä vaan saat olla vapaa ja onnellinen Jumalan lapsi. Älä pelkää mitään, Jumala on kanssasi. Hän on voimallinen. Hänelle on kaikki mahdollista. Kaikki.