Oletko koskaan miettinyt, mikä sinun elämäsi tarkoitus on? Siis se syy miksi olet olemassa täällä Maa-nimisen pallon päällä. Mie nääs uskon, ettei täällä ketään sattumalta palloile, vaan jokaisen elämällä on tarkoitus Jumalan suunnitelmassa. Jossain laulussa taidetaan sanoa, olisko Eppujen biisi, että elämän tarkoitus on murheen karkoitus. Aika pinnallinen elämän tarkoitus tuo kyllä on, jos muuta ei ole. Toki huumori on aika tärkeä asia elämässä. Sen voimalla jaksaa porskuttaa vaikeidenkin hetkien läpi. Ilman huumoria ja naurua elämä käy aika ankeaksi. Ja voihan jonkun elämäntehtävä olla vaikka esiintyvä taitelija tai stand up koomikko, joka tuottaa iloa ja elämyksiä toisille. Kulttuuri (musiikki, taide, teatteri ym.) ovat tärkeitä mieleterveyden kannalta.

On aika kamala tunne, jos kokee ettei omalla elämällä ja olemassaololla ole mitään tarkoitusta. Että on ihan sama onko olemassa vai ei. Masentuneena voi olla tällainen tunne joka voi johtaa äärimmäiseen toivottomuuteen. itselläkin on kokemusta tällaisesta toivottomuudesta.

Kaikki eivät varmaan tule koskaan miettineeksi mikä se elämän tarkoitus on. Tai sillä ei ole merkitystä. Kunhan vain elää elämäänsä sen kummemmin asiaa pohtimatta.

Mie olen aatellut tätä omaa elämää sillä tavalla, että mun elämäni yksi iso tarkoitus on olla vaimo ja perheenäiti. Kun Jumala on rakkaudessaan suonut perheen ja lapset, niin heidän kasvattamisensa on suuri elämäntehtävä, joka mulle on suotu.

Sitten toinen elämäni tarkoitus on toimia evankeliumin asialla, eli pappina pitää yllä Elämän sanaa. Koen papin työni kutsumuksena ja siksi jaksan sitä tehdä, vaikka välillä on raskaitakin hetkiä. Pappina tahdon erityisesti olla tuomassa toivoa ja iloa ihmisten elämään. HALUAN VIESTITTÄÄ, ETTÄ USKO JUMALAAN TUO ELÄMÄLLE MERKITYKSEN JA TARKOITUKSEN! Elämä Jumalan yhteydessä on parasta elämää! Uskovan elämä ei ole synkkää ja ikävää vaan Elämää isolla e-kirjaimella.

On todettu, että ihminen joka kokee elämänsä tarkoitukselliseksi, ei masennu niin helposti vastoinkäymisistä. Hän jaksaa ponnistella ja uskoa huomiseen. On myös tosiasia, että suurikaan menestys elämässä ei takaa onnellisuutta jos elämän mielekkyys on hukassa. Moni voi olla saavuttanut kaiken, mitä on toivonut, mutta silti kokee tyhjyyttä elämässään.

Raha, maine ja kunnia eivät ole tae onnelliseen elämään. Joku miljonääri voi kokea valtavaa sisäistä tyhjyyttä kaikesta omaisuudestaan huolimatta. Yksi asia, joka saa elämän tuntumaan mielekkäältä on se, että tekee jotakin toisten hyväksi. Ihminen joka suuntaa energiansa ja aikansa toisten auttamiseen, on onnellisempi kuin se joka elää vain itselleen. Kun kokee, että voi tehdä jotakin toisen hyväksi, saa itselleenkin. Autuaampi on antaa kuin ottaa. Jakaminen tekee onnelliseksi, ei kaiken pitäminen itsellään. Maailma olisi parempi paikka jos olisimme tämän todella oivaltaneet ja toteuttaisimme sitä elämässämme.

Olet ehkä kuullut vanhan (norjalaisen?) virren sanat:

"Jumalalla ei ole maailmassa muita käsiä kuin meidän, jotka tekevät työtä tänään. Hänellä ei ole muita jalkoja kuin meidän, jotka johtavat ihmisiä tielle. Hänellä ei ole muuta ääntä kuin meidän, joka kertoo hänen kuolemastaan. Hänellä ei ole muuta apua kuin meidän, joka johtaa ihmiset hänen luokseen.”

Jeesus, sinä olet tullut jotta meillä olisi yltäkylläinen elämä. Auta meitä näkemään oma elämämme arvokaana ja ainutlaatuisena. Varjele meitä vertailemasta omaa elämäämme toisen elämään ja kadehtimaan toisiamme. Opeta meitä iloitsemaan toistemme onnistumisista ja menestymisestä, sillä eihän se ole meiltä pois. Jeesus auta, että näkisimme lähellämme ne ihmiset, joita voimme auttaa ja tukea. Kirkasta meille se tie, jota tahdot meidän kulkevan. Näytä tehtävä, jota tahdot meidän tekevän. Luo tarkoitus olemassaolollemme."