On Loppiainen, Itämaan tietäjien päivä. Loppiainen on kristikunnan vanhimpia juhlia, vanhempi kuin joulu. Koska Jeesuksen syntymäjuhlaa juhlittiin aluksi Loppiaisena, Loppiaista kutsutaan joskus vieläkin"vanhaksi jouluksi".

Loppiaisen evankeliumi kertoo idän tietäjistä, jotka tulivat osoittamaan kunnioitustaan vastasyntyneelle juutalaisten kuninkaalle. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia. Tämä osoittaa, että Jeesus on tullut Elämäksi ja valoksi kaikille maailman kansoille.

Tietäjät (tähtien tutkijat) seurasivat erikoista "kuninkaan tähteä" jonka olivat nähneet ilmestyvän taivaalle. He löysivät vastasyntyneen maailman Vapahtajan, koska tähti johdatti heidät perille.

Mikä on se tähti, jota sinä elämässä seuraat? Minne tuo tähti sinut johtaa? Vai kuljetko monien tuulien ja trendien vietävänä, seuraten virtauksia mitkä milloinkin sattuvat kiinnostamaan?

Monen kohdalla on todella näin. Ei ole mitään erityistä "tähteä" tai "kompassia", jota seurata, tai jonka perusteella elämässä suunnistaa. Sitä vain elää miettimättä asioita sen syvällisemmin. Kunnes jokin asia elämässä saattaa pysäyttää tarkistamaan elämän suuntaa ja arvoja. Olisi varmaan hyvä pohtia näitä perimmäisiä kysymyksiä jo vähän aiemmin. Vaikka tyyliin että "jos ne uskovaiset ovat sittenkin oikeassa"? Cool Moni on kokeillut ja huomannut, että oikeassa ovat.

Monella on autossaan navigaattori, joka onkin loistava keksintö. Kun laittaa siihen lähtöpaikan ja määränpään, saa selkeät ajo-ohjeet perille. Itselläni ei vielä navigaattoria ole koska, en ole vielä sellaista raaskinut ostaa. Niinpä usein esim. kastekoteihin ajaessani eksyn ja joudun soittamaan ja kysymään neuvoa. Aina olen perille näinkin päässyt, vaikkakin joskus mutkien kautta.

Jotkut ovat kertoneet että aina ei navigaattorikaan auta. Se kun ei vielä ihan kaikkia teitä ja mutkia tunnista. Päämäärä täytyy silloin selvittää jollakin toisella tavalla. Moni kokee elämässäänkin olevansa vähän kuin eksyksissä. Tai sitten kuntelee kaiken maailman ääniä ja houkutuksia joita on tarjolla: "Kokeile tätä, tässä on tie rauhoittumiseen, löydä tasapaino tällä menetelmällä."

Meidän ei tarvitse harhailla elämässämme sattuman armoilla tai kohtalon kourissa, vaan saamme seurata Tietä, joka on ennalta valmistettu. Jeesus itse sanoi:"Minä olen tie, totuus ja elämä". Kun häntä seuraamme, pääsemme varmasti perille. Ai perille minne. Jeesuksen sanat jatkuvat:"Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh. 14:5) Jeesus kulkee kanssamme tämän elämän matkan ja vie meidät viimein perille Kotiin. Kun häntä seuraamme, emme eksy turhien maallisten houkutusten tai murheiden suohon, vaan saamme iloiten kulkea kohti päämääräämme.

Matka, jota Jeesuksen kanssa saa tehdä on Suuri Seikkailu. Onhan mukana itse Jumala. Hän tietää mitä tarvitsen ja mikä minulle on parhaaksi. Häneltä saan kysyä neuvoa ja ohjeita. Hänen kanssaan saan tuntea taivaallista riemua ja varjelusta. Tule sinäkin tälle tielle! Tämä on elämän tie. Omat tiet eivät koskaan voi tarjota sellaista rauhaa ja iloa kuin Vapahtajan tie. Pyhä Henki on meille luvattu navigaattori, jonka saa ilmaiseksi, ja sen ohjeet eivät koskaan petä! Silmänisku