Otsikon väitteen todeksi todistivat seurakuntamme Hevosenkenkä -illassa (uudentyyppinen seurakuntailta, jossa hyvää musiikkia, mielenkiintoisia vieraita ja leppoisaa yhdessäoloa evankeliumia unohtamatta) kaksi puhujaa. Toinen toivottomaksi tapaukseksi luokiteltu oli entinen henki- ja väkivaltarikoksista vankilassa istunut ja uskoontullut Kari. Toinen todistaja, Keijo, oli eläkkeellä oleva poliisi, jonka Jumala oli ihmeellisesti parantanut, vaikka lääkärit olivat sanoneet ettei mitään ole enää tehtävissä hänen pelastamisekseen.

Karin kohdalla, joka oli paatunut väkivaltarikollinen, poliisit olivat todenneet, että hänet voisi korkeintaan pelastaa vain uskoontulo, mutta sekin tuntui mahdottomalta ajatukselta toteutuakseen. Kuitenkin eräänä päivänä sellissä tuo toivottomaksi tapaukseksi luokiteltu Kari kohtasi Jumalan voiman, murtui ja otti Jeesuksen vastaan elämäänsä. Kaikki muuttui! Entinen kovis tunsikin yhtäkkiä syyllisyyttä teoistaan, alkoi ajatella miten hirvittävästi tuskaa oli monille teoillaan aiheuttanut! Todellinen IHME! Mies vapautui alkoholista ja huumeista ja kiertää tänään kertomassa sanomaa Jeesuksen tuomasta elämästä ja toivosta muillekin. Hän, jos kuka tietää että Jumalalle on kaikki mahdollista!

Jumalalla oli toisenlainen suunnitelma myös Keijo-poliisin elämään, kuin mitä lääkärit olivat ennustaneet. Mies ei kuollutkaan vaan elää ja kertoo Jumalan ihmeellisistä teoista! Tuon tapahtuman johdosta hän kohtasi Vapahtajansa ja Parantajansa. Uskoontulo muutti Keijon elämän ja asenteet. Enää hän ei katsonut kyynisesti ja halveksien poliisiautoon ottamiaan haisevia laitapuolen kulkijoita vaan näki heissä ihmisen, Jumalan kuvan. Hän käsitti että nuokin elämänsä monin tavoin pilanneet ihmiset, olivat Jumalalle yhtä rakkaita kuin kuka tahansa muukin.

Kun entinen rikollinen ja poliisi halasivat toisiaan, ei tuossa hetkessä voinut estää kyyneleitä. Jokainen käsitti että IHME oli tapahtunut. "En olisi ikinä uskonut, että olisin joskus Karin kanssa tällaisessa illassa" , totesi Keijokin.

Kari kertoi uskovasta äidistään joka oli rukoillut vuosikausia hänen puolestaan. Keijo kertoi uskovasta vaimostaan joka oli rukoillut hänen puolestaan. Rukoukset kuultiin ja Jumala vastasi!

Uskotko sinä rukouksen voimaan? Jos uskot, jatka rukousta huolimatta siitä miltä näyttää. Jonakin päivänä voi tapahtua ihme, jota et ole osannut edes kuvitella. Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat. Hänelle ei ole toivottomia tapauksia. Vaikka tilanteet olisivat inhimillisesti katsottuna mahdottomat, Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat.

Ehkä sinut on luokiteltu toivottomaksi tapaukseksi ihmisten toimesta. Moni on jo lapsena saanut kuulla ettei hänestä ole mihinkään. On aivan kuin iholle olisi lyöty poltinmerkki jo pienenä : "toivoton tapaus". Ei siis ole ihme, että elämä on lähtenyt luisumaan väärille teille ja umpikuja on tullut eteen. Kunnes lopulta tuntuu, ettei ole enää mitään toivoa tai ulospääsyä. Karikin oli jo valmis tappamaan itsensä, mutta Jumalalla oli tarjota hänelle Elämä.

Aina on toivoa! Niin kauan kuin on elämää, on toivoa! Kristityllä on toivoa kuoleman jälkeenkin. Kun kaikessa toivottomuudessamme huudamme Jumalan puoleen, hän voi yliluonnollisesti tarttua asioiden kulkuun ja tehdä ihmeitä ilman määrää!

Keijo kertoi luvanneensa sairasvuoteella Jumalalle, että jos Herra hänet parantaa, hän lupaa todistaa Jumalasta toisillekin. Jumala kuuli tuon rukouksen, hän näytti voimansa ja tästä ihmeestä Keijo saa nyt kertoa.

Jumala näkee sinut missä ikinä nyt oletkin. Vaikka tilanteesi olisi aivan toivoton ja lohduton, Jumalalle et ole toivoton. Hän ehkä vain odottaa että huudat hänen puoleensa vaikka viimeisillä voimillasi. Hän heittää sinulle pelastusrenkaan, jonka varassa voit turvallisesti kellua. Hän antaa sinulle uuden mahdollisuuden, uuden elämän. Hän sanoo:

"Älkää enää menneitä muistelko. Katso: minä luon uutta, nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?" (Jes. 43:18-19)

"Uudeksi minä teen kaiken." (Ilm. 21:5)

 

Silloin kun ihmisten keinot loppuvat, Jumalan mahdollisuudet vasta alkavat.

"Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte, niin että teillä Pyhän Hengen voimasta olisi runsas toivo.” (Room. 15:13)