Viime aikoina on ollut kovasti pinnalla suuntauksia, jotka esittävät apologioita eli uskon puolustuspuheenvuoroja. Meillä Savonlinnassakin järjestettiin seminaari ja keskustelutilaisuus tieteen ja Jumalan suhteesta. Ymmärrän että joillekin on tärkeää yrittää todistaa tieteellisesti Jumalan olemassaolo tai maailman synty, mutta oma uskoni ei ole vajavaisen ihmistieteen varassa.

Jumala on, tiedän sen. En vaadi siihen tieteellisiä todisteita, koska tiedän sydämessäni, että Jeesus elää. Minä voin olla yhteydessä häneen Pyhän Hengen kautta. Tiedän myös, ettei mitään niin ihmeellistä kuin tämä maailmankaikkeus voi syntyä sattumalta. Täytyy siis olla Jumala joka on kaiken luonut. Minua ei haittaa, vaikken tarkkaan tiedäkään miten kaikki on tapahtunut. Tärkeintä on, että tunnen tekijän, Luojani.

On hieno asia, että tiede kehittyy ja ihminen tekee yhä uusia löytöjä. Jumala on antanut ihmiselle järjen, jota tulee käyttää. Moni tiedemies on vakuuttunut Jumalan olemassaolosta tutkittuaan elämän organismeja ja ihmeellisyyksiä. Nämä löydöt voivat vahvistaa monen uskoa. Itsekin olen saanut vahvistusta uskolleni monista tutkimustuloksista. Silti ihminen on hassu, jos hän kuvittelee ymmärtävänsä edes pienen osan maailmankaikkeuden synnystä tai mekanismeista. Luotu olento ei koskaan pääse täysin perille Luojastaan.

Minulle riittää se, että tiedän kuka on kaiken takana. Minulle riittää se, etä tiedän Luojani rakastavan minua niin paljon, että lähetti ainoan Poikansa kuolemaan minun syntieni tähden jotta minä pelastuisin. Vaikka moni muu asia jää hämärän peittoon, tärkein perusta kestää. Se, että Vapahtajani elää ja on valmistanut minulle tien taivaan kotiin.

Jumala on niin paljon suurempi kaikkea. Toki on mahtavaa kuulla tiedemiesten todistuksia, jotka vahvistavat uskoa siihen, että kaiken takana täytyy olla Jumala ja että maailma ei voi olla syntynyt sattumalta. Mutta tuskin kukaan tulee uskoon tuollaisten faktojen perusteella. Sanoihan Jeesus itsekin, että kaikki eivät usko vaikka näkisivät kuolleiden heräävän. Usko on Jumalan lahja joka ei vaadi todisteita. Usko syntyy sydämessä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Oikea usko ei vaadi todisteita ja ponnistelua, vaan se on Jumalan synnyttämä varmuus sydämessä, jota ei voi mikään kumota.

Elävä usko on aivan toinen asia kuin uskonto. Uskontoon kuuluvat rituaalit ja palvontamenot, elävä usko sen sijaan on suhde. Suhde elävään Jumalaan, jolle voi puhua ja joka vastaa. Usko ilman suhdetta Luojaan on vain ihmisen oma suoritus ja teko. Tällainen usko vaatii todisteita ja voi helposti sammua. Ihminen, joka on kohdannut Jeesuksen ei enää epäile. Jeesuksen opetuslapset näkivät ylösnousseen Jeesuksen, jolla oli vielä naulanjäljet käsissään, ja uskoivat. Sama Jeesus elää tänäkin päivänä ja hänet voi kohdata.

Pieni ihminen, luotu olento, ei voi koskaan päästä lopulliseen selvyyteen kaiken alkuperästä. Mutta hän voi saada yhteyden Luojaansa. Paavali kirjoittaa Korinttilaiskirjeessä:

"Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. 19 Onhan kirjoitettu: Minä hävitän viisaitten viisauden ja teen tyhjäksi ymmärtäväisten ymmärryksen. 20 Missä ovat viisaat ja oppineet, missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi? 21 Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. 22 Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. 23 Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, 24 mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. 25 Jumalan hulluus on ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi. " (1. Kor. 1:18-25)

Heprelaiskirjeessä sanotaan:

”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan,

sen näkemistä, mitä ei nähdä.”

Tahdotko sinä päästä selville totuudesta. Sano Jumalalle: jos olet olemassa ilmaise itsesi minulle. Hän tekee sen aivan varmasti, jos olet valmis ottamaan hänet vastaan elämääsi.