Eikö ole vanhanaikaista puhua synnistä ja parannuksen teosta? Nyt eletään sentään vuotta 2009, kai mokoman ikiaikaisen ikävän käsitteen voisi unohtaa. Kyllähän ihminen on erehtyväinen tietenkin, mutta synti, kuka sitä enää nykyään miettii? Eihän kirkkokaan enää synnistä puhu, vaan Jumalan RAKKAUDESTA JA ARMOSTA, joka kuuluu kaikille. Vai milloin viimeksi kuulit saarnan, jossa puhuttiin synnistä tai siitä, että joutuu helvettiin jos ei usko Jeesukseen syntiensä sovittajana? Kamalaa pelottelua tuo helvetti, eikö vain? Onhan moni kirkonmieskin nykyään sitä mieltä, ettei koko helvettiä ole. Siis ei syytä huoleen.

Eikö olisi paljon kivempaa, jos mokoma vanhanaikainen käsite synti unohdettaisiin? Saisi ihan rauhassa pitää salarakkaita ja nauttia elämästä muutenkin tuntematta heti huonoa omaatuntoa. Liian kauan on tiukka uskonnollinen moralismi meitä sitonut ja kiusannut. Jos Jumala on rakkaus, ja kaiken saa anteeksi, niin eikö se ole sama miten täällä eletään? Onhan monet papeistakin sitä mieltä, että kaikki pääsevät taivaaseen. Siis nautitaan elämästä ja pidetää hauskaa kerranhan täällä vain eletään!

Edellä mainitulla tavalla tuntuu moni ajattelevan. Kirkon sisälläkin moni alkaa pelottavalla tavalla kallistua tuonkaltaiseen ajatteluun. Jumalan Sanan totuudet ovat hukassa jopa niiltä, joiden vastuulla niiden opettaminen on. Olen huolestunut tästä kehityksestä ja kirkkomme tilasta. Kirkko ei enää elä Jumalan Sanan totuuksista, vaan yrittää mielistellä ihmisiä mukautumalla maailman tuuliin. Eikö kirkon pitäisi olla majakka, joka näyttää oikean suunnan ja Jumalan tahdon, eikä huojuva torni, joka liikkuu tuulen mukana milloin mihinkin suuntaan?

Jumala loi maailman hyväksi. Mutta ihminen lankesi. Synti tuli maailmaan, kun ihminen kääntyi Jumalaa vastaan. Siitä asti on jokainen ihminen ollut syntyessään syntiinlankeemuksen alainen. Vain yksi ihminen on elänyt synnittömän elämän, Jumalan Poika, Jeesus. Hän teki sen pelastaakseen meidät rangaistukselta, joka synnistä seuraa.

Jumala antoi Israelin kansalle 10 käskyä, joiden tehtävänä on osoittaa mikä on Jumalan tahto ja suojella elämää. Vai mitä ajattelet käskyistä "Älä tapa" tai "älä tee aviorikosta"? Eikö niiden noudattaminen säästäisi monilta kärsimyksiltä mm. lapset?

Olisi niin kivaa sopia yhdessä ettei syntiä olekaan. "Ei paha oo kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista" sanotaan runossakin. Olisi kiva jos voisimme uskoa näin, mutta totuus on toinen. Synti on maailmassa ja jokaisessa ihmisessä luonnostaan. Synti on kuilu ihmisen ja Jumalan välissä, halusimmepa tai emme. Tuon kuilun yli on onneksi silta, Jeesus Kristus. Joka ainoa ihminen tarvitsee Jeesusta Pelastajakseen, vaikka pitäisi itseään miten hyvänä ihmisenä. Sillä taivaaseen ei syntinen ihminen voi astua. Taivaaseen pääsee vain uskomalla Jeesuksen sovitustyöhön.

Monesti ajatellaan synnin olevan vain joitakin tekoja. Mutta synti on mielentila, ei yksittäisiä tekoja. Se on väärä asenne suhteessa Jumalaan. Langennut ihminen ei ole syntinen siksi, että hän TEKEE syntiä. Ihminen tekee syntiä siksi, että hän ON syntinen. Synti on Jumalan tahdon rikkomista ja lähimmäisen haavoittamista. Vaikka et olisi murhaaja, olet rikkonut jotakin käskyä vastaan. Omalla hyvällä elämällä tai kilvoittelulla et voi ansaita pelastusta. Siksi tarvitset Pelastajaa, Jeesusta, joka on sovittanut syntisi ristillä.

Vaikka kuinka yrittäisimme kieltää tai unohtaa synti-käsitteen, emme voi välttyä siltä, että synnillä on aina seurauksensa. Synti haavoittaa ja saa aikaan tuhoa. Pelottavinta synnissä on, että se erottaa meidät Jumalasta. Jos emme käänny Jumalan puoleen, olemme vaarassa ajautua ikuisesti eroon hänestä. Siksi synnillä ei kannata leikkiä. Paha voi viedä koko käden, jos sille antaa pikkusormen. Synnin houkutuksissa tulisi huutaa Jumalan puoleen esimerkiksi Isä meidän rukouksen sanoin: "Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta."

Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä ja tahtoo pelastaa jokaisen. Jumala kuitenkin vihaa syntiä ja siksi hänen vihansa ja tuomionsa on kaiken synnin päällä. Jumala tarjoaa ihmiselle pelastustien Jeesuksessa, mutta jos ihminen ei halua ottaa tätä pelastusta vastaan, vaan kantaa mieluummin itse syntinsä, hän joutuu kohtaamaan synnistä seuraavan Jumalan vihan ja rangaistuksen. Jos ihminen ei turvaudu Jeesukseen syntiensä sovittajana, hän joutuu kärsimään syntiensä rangaistuksen, joka on kadotus, eli iankaikkinen ero Jumalasta. Väkisin Jumala ei voi ketään viedä taivaaseen.

"Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi. Näin Jumala on osoittanut vanhurskautensa. Pitkämielisyydessään hän jätti menneen ajan synnit rankaisematta, mutta nyt meidän aikanamme hän osoittaa vanhurskautensa: hän on itse vanhurskas ja tekee vanhurskaaksi sen, joka uskoo Jeesukseen." (Room. 3:23-26)

"Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 6:23)

"Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus." (Room. 8:1-4)

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään joka häneen uskoo joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan."" (Joh. 3:16-18)

OVATKO ASIASI KUNNOSSA JUMALAN KANSSA?

JOS SINÄ KUOLISIT TÄNÄÄN, MINNE JOUTUISIT?

JOS OLET EPÄVARMA, LUE BLOGISTANI KOHTA
"TIE TAIVAASEEN", TOIMI SEN MUKAAN JA OLET IANKAIKKISEN ELÄMÄN TIELLÄ.