Jo vuosia sitten luin lehdestä, että valkosipulin terveysvaikutukset on tieteellisesti todistettu. Kukaan ei enää epäile etteikö näin olisi, onhan se tieteellisesti tutkittu ja todistettu. Viime aikoina kirkkomme piirissä on ollut vahvaa keskustelua uskon ja tieteen välisestä suhteesta. Keskusteluissa on pohdittu tieteellisen maailmankuvan ja Raamatun luomiskertomuksen välistä suhdetta. Keskustelua seuratessa herää kysymys: voimmeko todistaa Jumalan olemassaolon tieteellisesti? Olisi hienoa, jos jonakin päivänä pääuutislähetyksessä todettaisiin, että nyt se on tieteellisesti todistettu: Jumala on olemassa.

On hieno asia, että tiede kehittyy ja ihminen tekee yhä uusia löytöjä. Jumala on antanut ihmiselle järjen, jota saa käyttää. Miten paljon hyvää esimerkiksi lääketiede onkaan saanut aikaan sairauksien hoidossa monien tutkimusten johdosta. Moni tiedemies on vakuuttunut Jumalan olemassaolosta tutkittuaan elämän organismeja ja ihmeellisyyksiä. Tieteelliset löydöt voivat vahvistaa uskoamme Luojan ihmeelliseen luomistyöhön. Itsekin olen saanut vahvistusta uskolleni monista tieteen tutkimustuloksista. On aivan käsittämätöntä miten ihmeellisesti koko maailmankaikkeus on syntynyt. Jo ihminen itsessään, monimutkainen DNA, on niin ihmeellinen kokonaisuus, ettei se ole voinut syntyä sattumalta! Täytyy olla Luoja, kaiken alkuunpanija, joka on viisaudella suunnitellut jokaisen yksityiskohdan. Kaikkea ei tiedekään silti voi selvittää. Maailman synty ja elämän alkuhetki on yhä hämärän peitossa. Alkuräjähdys on vain yksi malli yrittää päästä siihen käsiksi. Viimeinen totuus se ei missään tapauksessa ole.

Tärkeintä uskossa ei onneksi ole se, voimmeko todistaa kaiken tieteellisesti vaan se, että voimme saada yhteyden Luojaamme. Jumala on ilmoittanut meille itsestään tarpeeksi, jotta voimme oppia tuntemaan hänet. Jumala on ilmoittanut itsestään esimerkiksi luonnon kautta. Luomakunta puhuu Luojastaan. Savonlinnalaisen ylistysbändi Majseman eräässä laulussa lauletaan Jumalasta näin: ”Aurinko, tähdet ja kuu julistaa kuka Sä oot. Taivaan linnut metsän puut, meret, hiekan jyvätkin, koko luomakunta julistaa sun kuninkuuttasi.” Eikö kaikki se, mitä ympärillämme näemme todista meille Jumalan luomistyöstä?

Suurimman todistuksen itsestään Jumala on antanut meille pojassaan Jeesuksessa. Jumala syntyi ihmiseksi. Jeesus Nasaretilainen on historiallinen henkilö. Kukaan vakavasti otettava tiedemies ei epäile, etteikö hän olisi elänyt ja kuollut ristillä yli 2000 vuotta sitten. Jeesus nousi ylös kuolleista ja ilmestyi tuhansille ihmisille sen jälkeen. Jeesus elää tänäkin päivänä ja miljoonat ihmiset ovat saaneet tulla tuntemaan hänet. Vaikka pieni ihminen, luotu olento, ei voi koskaan päästä lopulliseen selvyyteen kaiken alkuperästä, tärkeintä on, että hän voi saada yhteyden Luojaansa ja Lunastajaansa.

Usko Jumalaan ei vaadi tieteellistä todistusta. Usko syntyy sydämessä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Jokainen voi saada yhteyden Luojaansa Jeesuksen kautta. Jumala on luvannut ilmaista itsensä sille, joka häntä etsii.

”Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. (Matt. 7:7-8)

Voit rukoilla: Jumala, minun on vaikeaa uskoa sinuun, mutta tahdon oppia tuntemaan sinut. Jumala, ilmaise itsesi minulle. Synnytä sydämessäni usko sinuun. Aamen.