Niin helposti tulee rukoiltua Isä meidän rukouksessa otsikon tapaan, mutta miten tuon asian kanssa oikeasti on. Onko Jumalan tahtoa aina helppo hyväksyä? Kun läheinen on vakavasti sairas, onko helppo rukoilla Jumalan tahdon tapahtumista hänen kohdallaan. Minun ei ainakaan. Toki toivoisinn läheiseni paranevan, mutta entäpä jos Jumalan mittakaavassa läheiseni elinpäivät ovat tulleet täyteen. Eikö ole luonnollista että kapinoin silloin?

Tahtoisin usein että Jumalan tahto olisi sama kuin minun oma tahtoni, silloin rukous olisi helppo. Mutta ikävä kyllä näin ei aina ole. Silloin kun Jumalan tahto onkin toinen, minun on vain taivuttava siihen, joskus hammasta purren, toisinaan itkien. Silti uskon, että Jumalalla on hyvä tahto meitä, luotujaan kohtaan. Me vain emme aina ymmärrä kaiken merkitystä. Emme ymmärrä sitä, miksi Jumalan suunnitelmaan elämssämme tai toisen ihmisen elämässä voi kuulua paljon kipua, surua, tuskaa tai sairautta. Paljon jää salatuksi. Jumala katsoo elämää avarammalta kuin me. Hänellä on valta kääntää jopa kärsimys siunaukseksi jonkun ihmisen elämässä. Siksi hän voi sen sallia. Mutta tämä on vain yksi selitys, eikä toki päde kaikkeen.

On hyvä huomata, että Jeesus ei luvannut omilleen vain onnellista elämää ruusuilla tanssien. Usein ruusun piikit pistävät kipeästi, mutta silti se ei tarkoita että Jumala olisi rankaissut meitä tai tahtoisi meidän kärsivän.

Tämä maailma nyt vain on sellainen, että täällä on läsnä sekä hyvä ja paha. Osaan siitä aiheutamme itse teoillamme, mutta osa on selittämätöntä. Emme tiedä miksi syntymätön lapsi kuolee äidin kohtuun tai miksi pieni lapsi jää auton alle tai lapsiperheen äiti sairastuu syöpään. Monelle tämä tietämättömyys on tuonut tullessaan ajatuksen, että Jumalaa ei voi olla, koska mielettömiä asioita tapahtuu. Moni unohtaa että me emme enää elä paratiisissa.

Itse en kestäisi ajatusta siitä, että Jumalaa ei olisi. Silloinhan millään ei olisi mitään mieltä. Olisimme täällä vain palloilemassa ilman merkitystä, kunnes kuolema korjaisi. Ajatus Jumalasta kaiken Luojana ja Ylläpitäjänä antaa elämälleni mielekkyyden. Kuulun hänen suunnitelmaansa. Kaikki päiväni ovat hänen tiedossaan. Hän on luvannut johdattaa minua kun rukoilen. Ja yksi tärkeä asia: saan uskoa näkeväni kerran kaikki rakkaani taivaan kodissa. Ihanaa, tuota hetkeä odotan. Jumalan lupaus siitä, että kerran tulee se päivä kun OIKEUS voittaa ja kaikki saa merkityksen antaa toivoa pimeyden ja ahdistuksen keskellä. Paha ei saa riehua täällä ikuisesti, vaan kerran Jumala tuhoaa sen lopullisesti.

Minä tartun yhä useammin Roomalaiskirjeen lupaukseen "kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat" (Room. 8:28)

Jumala, opeta minua hyväksymään sinun tahtosi tänäkin päivänä, vaikka se on vaikeaa. Kiitos että olet kanssani niin ilossa kuin surussa. Lohduta tänään erityisesti niitä, joilla on elämässä surua. Anna toivoa ja valoa elämän pimeyden keskelle. Jeesus, kiitos että kannat meitä silloin kun omat voimamme uupuvat. Sinun varaasi jään lepäämään turvallisin mielin. Kiitos rakkaudestasi. Aamen.