Huomenna se sitten on: Juhannusaatto, odotettu keskikesän juhla. Moni vain suree sitä, että sää ei suosi, ei tule helteitä vaan kylmempää on luvattu. Alkukesä on taas näyttänyt meille suomalaisille sen miten vaihtelevaa sää täällä pohjoisessa on. Lämpötila voi pudota yli 20 astetta vuorokauden aikana. Monia pelottaa, että tuleeko tästä yhtä kylmä ja sateinen kesä kuin vuosi sitten oli. Mutta ei vielä kannata toivoaan menettää. Kesä on vasta alussa, vaikka kuinka puhutaan että Juhannuksen jälkeen kesä on muka ohi. Heinäkuu ja elokuu ovat vielä edessä ja kaikki on mahdollista. :-)

Säätkin kertovat omalla tavallaan siitä, että Jumalan kädessä on kaikki. Niin meidän elämämme kuin koko maailmankaikkeus ja luonto. Virressä lauletaan: "Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa. Hän hyisen halla häätää ja viljan vartuttaa." Me ihmiset yritämme hallita niin kovasti kaikkea, mutta sääolosuhteisiin emme voi vaikuttaa. Vaikka toisaalta kasvihuoneilmiön aiheuttamat muutokset säätilassa johtuvat elämäntavastamme. Olemme kuitenkin loppujen lopuksi Taivaan Isän varassa ja "armoilla" emmekä luonnon armoilla kuten monet sanovat.

Hyvä puoli kylmässä Juhannuksessa on se että onnettomuudet vesillä vähenevät. Siis jotain hyvääkin. Kun ihmiset pysyvät sisätiloissa, säästytään monilta vahingoilta. On kurjaa, että alkoholi kuuluu olennaisena osana niin moneen suomalaiseen juhlaan. Humalahakuinen juominen lisää onnettomuusriskiä.

Taivaan Isä, siunaa ja varjele Juhannuksen viettomme. Kiitos että pidät meistä huolta ja olet kanssamme joka hetki. Aamen.