"Jumalaa tuskin on olemassa. Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä"- tekstejä komeilee bussien kyljessä pääkaupunkiseudulla. Samaan aikaan Tampereella ja Turussa lanseerattiin mainos viestillä "Iloitse elämästäsi kuin se olisi ainoasi. Koska se on." Kampanja on alunalkaen lähtenyt liikkeelle kai Iso-Britanniasta ja levinnyt useisiin Euroopan maihin.

Väkisin tulee mieleen: millainen käsitys vapaa-ajattelijoilla ja Humanistiliitolla oikein on Jumalasta? Heidän Jumalakuvansa on aika outo noiden lauseiden perusteella. Selvästi vapaa-ajattelijat ja tuon mainoksen suunnittelijat ovat sitä mieltä, että Jumalaan uskominen tuo murhetta elämään. Lauseesta voi myös tulkita ajatuksen, että elämä ilman Jumalaa mahdollistaa nauttimisen elämästä. Onhan se toki kurjaa ja ikävää jos puhutaan synnistä ja kadotuksesta Jumalan yhteydessä. Kun unohdetaan Jumala, niin ei tarvitse murehtia noistakaan asioista... Mutta, onko se näin yksinkertaista..?

Suoraan sanottuna olin tyrmistynyt kun kuulin kampanjasta, sillä minusta se on suoraan sanottuna lapsellinen. En voi ymmärtää miten aikuisilla ihmisillä voi olla noin suuri tarve kieltää Jumalan olemassaolo, että alennutaan noin naiiveihin keinoihin! Turussa ja Tampereella sentään ei lähdetty tuota samaa lausetta levittämään kuin pääkaupunkiseudulla vaan hieman toisenlaista. Minun on hyivn vaikeaa ymmärtää tätä ahdistusta, jota vapaa-ajattelijat tuntevat uskontoja kohtaan. Itseäni ei haittaa jos joku on ateisti tai kieltää uskonnot ja Jumalan olemassaolon. Ei minulla ole tarvetta käydä hyökkäämään häntä vastaan. Rukoilen mielessäni, että Jumala avaisi hänelle uskon, sillä usko on Jumalan lahja. Se on siis yliluonnollinen Jumalan teko, eikä ihmisen omaa keksintöä.

Kampanja on herättänyt hyvin paljon huomiota ja tunteita ja minä luulen, että se voi jopa kääntyä siunaukseksi uskoville ja mahdollisesti jopa Jumalan kunniaksi. Ei minun Jumalani katoa tai kaadu siitä, että jotkut yrittävät lapsellisilla keinoilla julistaa ettei häntä muka ole. Ei Jumala katoa olemasta vain siksi että jotkut niin ovat päättäneet. Jumala on ja pysyy ja "loppupeleissä" vapaa-ajattelijatkin tulevat sen näkemään. Toivon ja rukoilen, että he löytäisivät Jumalan ennen kuin hän ilmestyy ja noutaa omansa kotiin. Sillä Jumala tahtoo pelastaa jokaisen, ettei yksikään joka häneen uskoo joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.

Vaikka tämä kampanja ei minun uskoani murenna, niin se mikä minua tässä kampanjassa surettaa, on se että lapset lukevat tekstejä ja tekevät omat tulkintansa. Toki siinäkin tapauksessa kun he alkavat kysellä vanhemmiltaan: "äiti, eikö Jumalaa ole olemassa?" , vanhemmat joutuvat ottamaan kantaa asiaan ja puhumaan Jumalasta. Elikä tosiasiassa voikin käydä niin, että kampanja saakin ihmiset vain enemmän puhumaan Jumalasta ja se on mielestäni hyvä asia.

Jumala on rakkaus. Hän on luvannut omilleen ilon ja yltäkylläisen elämän. Tätä vapaa-ajattelijat eivät ole vielä oivaltaneet. Heidän käsityksensä Jumalasta taitaa olla kaukana armollisesta Jumalasta, joka lähetti oman Poikansa kärsimään koko ihmiskunnan puolesta. Todellinen vapaus ja ilo löytyy elävän Jumalan yhteydessä.

Elämä ilman Jumalaa sen sijaan on tyhjää ja vailla merkitystä. Sillä jos elämä on vain maallisten nautintojen varassa ja kestää vain hetken, niin aika pinnallista se on. Ei se tuo tyydytystä pidemmän päälle. Ei vaikka omistaisi kaikki maailman aarteet ja rikkaudet. Yhteys elävään Jumalaan sen sijaan tuo elämään sellaisen rauhan, ilon ja vapauden jota ei voi sanoin toiselle kuvata! Eikä sitä vaihtaisi mihinkään maallisiin aarteisiin.

Jumalaa suurempaa rakkautta ei ole olemassa tässä maailmankaikkeudessa. Se, joka on saanut tulla tuntemaan elävän Jumalan, ei hätkähdä ja hämmenny kaikista ajantuulista, vaan alkaa entistä enemmän rukoilla, että toisetkin saisivat löytää yhteyden Jumalaan.

"Rakas Jeesus, kiitos että sinä elät ja vaikutat maailmassa Pyhän Henkesi kautta. Vaikuta niin, että tämä kampanja, jolla yritetään turhentää sinun olemassaolosi, voisikin vaikuttaa yhä enemmän kiinnostusta sinua kohtaan. Vedä kaikkia vapaa-ajattelijoita ja ateisteja puoleesi rakkaudella ja anna heidän tulla tuntemaan sinut. Kiitos että sinä olet niin paljon suurempi kuin mikään tässä maailmassa. Sinä olet suurempi kuin pienen ihmisen ajatukset. Auta meitä uskovia levittämään sinun rakkauttasi tähän vihamieliseen ja epäuskoiseen maailmaan. Kiitos että olet luvannut olla kanssamme joka hetki. Aamen."