Minä "kalkkis" opin tänään uuden sanan: IRL-kohtaaminen. IRL on nettislangissa käytetty lyhenne joka tarkoittaa "in real life" eli oikeassa elämässä. Opin tuon sanan yhdeltä ystävältä facebookissa. Itse vietän aika ajoin aikaani facebookissa lueskellen ystävieni kuulumisia ja päivittäen omiani. Naamakirjassa ei olla kasvokkain toisen kanssa sillä tavalla että voisi nähdä hänet tai kuulla hänen äänensä. Silti tuo yhteys on parempi kuin ei yhteyttä ollenkaan. Mutta kyllä se on aina eri juttu nähdä rakas ystävä face to face, halata ja koskettaa. Käydä yhdessä kahvilla, lenkillä tai saunassa. Eivät nettikohtaamiset koskaan voita kohtaamista in real life!

Jotkut aikuiset ovat pelänneet sitä, että miten nykynuoriso oppii enää sosiaalisia taitojakaan kun ovat vain netissä chattailemassa tai irkkailemassa tai kirjoittelevat tekstiviestejä toisilleen. Näinkö osaavat kohta puhuakaan kunnolla. :-) Myönnän itsekin olleeni aluksi hyvin epäluuloinen facebookin suhteen, mutta olen huomannut sen kautta pitäväni yhteyttä ihmisiin, joiden kanssa en muuten ehtisi olla tekemisissä. Olen myös saanut paljon uusia naamakirjaystäviä. Naamakirjan kautta voi myös julkaista valokuvia, linkkejä tai vaikka blogikirjoituksiaan. Näin voi saada ajatuksensa näkyviin suuremmalle foorumille.

Kun nyt erilaisista yhteyksistä on puhe, niin en malta olla kysymättä, että millaisessa yhteydessä sinä olet Jumalan kanssa? Onko yhteys läheinen, lähes face to face tai olisiko parempi sana sydämestä sydämeen. Vai onko yhteys kuin sellainen huono nettiyhteys, joka pätkii koko ajan ja kuvan laatu on huono? Vai eikö yhteyttä ole kentien ollenkaan?

Kun ensimmäiset ihmiset lankesivat syntiin eli toimivat vastoin Jumalan tahtoa, yhteys Jumalaan meni poikki. Jumala rakastaa sinua -lehtisessä sanotaan: Synti erottaa kuilun tavoin ihmisen Jumalasta. Ihminen kaipaa kuitenkin tietoisesti tai tietämättään Jumalan rakkautta ja yhteyttä häneen. Jokainen etsii elämälleen tarkoitusta esimerkiksi työstä, ihmissuhteista, rahasta, uskonnoista, aatteista tai moitteettomasta elämästä.

Mikään noista asioista ei voi kuitenkaan tyydyttää ihmistä ellei hänellä ole yhteyttä Jumalaan. Onneksi on olemassa silta Jumalan luo. Jeesus on sen rakentanut sovittaessaan syntimme ristillä. Jeesus rakensi sillan ihmisen ja Jumalan välille. Jokaisen on siksi mahdollista päästä lähelle Jumalaa Jeesuksen kautta. Jumala tahtoo olla yhteydessä sinun kanssasi. Hän ei ole jossakin kaukana pilven päällä istumassa, vaan asuu Pyhän Henkesi kautta sydämessäsi jos niin tahdot. Jumalayhteys voi siis olla todella läheinen! Voit tuntea Jumalan läsnäolon ja johdatuksen elämässäsi. Se on ihmeellistä. Että koko maailman Luoja, Kaikkivaltias Jumala on kiinnostunut sinusta ja minusta, meidän pienten ihmisten asioista ja elämästä.

Jeesus sanoo: "Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän." (Joh. 10:10) Jeesus on ainoa tie Jumalan yhteyteen. Hän sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh 14:6)

"Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." (Joh. 1:12)

Kiitos Jeesus että kärsit ja kuolit minunkin puolestani. Kiitos että olet joka hetki elämässäni mukana ja avasit tien taivaaseen. Johdata minua elämässäni tahtosi mukaan ja auta täyttämään se tehtävä, jota varten olen tänne syntynyt. Aamen.