Kiitos Taivaan Isälle siitä miten ihmeellisesti taas toimi ja vaikutti riparillamme. On ihmeellistä nähdä, miten Pyhä Henki toimii, koskettaa ja tekee pieniä ihmeitä. Rippikoululeirin viimeisen illan kynttiläkierroksella ei moni kyennyt liikutukseltaan sanomaan mitään. Itku tuli silmään. Oli ollut niin ihanaa olla yhdessä 9 päivää. Moni sellainenkin joka tuli leirille vastentahtoisesti sai kokea ihmeen: leiri oli huippujuttu! Oli ikävä lähteä pois!

Yksi leirimme vaikuttavimpia kokemuksia oli se, kun henkirikokseen syyllistynyt entinen vankilakundi todisti uskostaan. Yhtä hiiskahtamatta nuoret eivät olleet istuneet paikallaan millään muulla tunnilla. Kari kertoi siitä, miten Jumalan rakkaus mursi hänet ja antoi hänelle uuden elämän. Hän sai aloittaa puhtaalta pöydältä, vapautui huumeista ja on nyt evankelistana. Jumalalle on kaikki mahdollista. Hän elää ja vaikuttaa keskellämme niin monin tavoin. Kari sanoi että hän on valmis rukoilemaan niiden puolesta jotka tahtovat esirukousta. Kiitin Jumalaa niistä nuorista jotka menivät Karin juttusille.

Loppukokeessa kysyin nuorilta mikä on tärkein rippikoulussa oppimasi asia. Moni vastasi: se että pelastuu, kun uskoo Jeesukseen syntiensä sovittajana. Moni kirjoitti ettei ollut sitä aikaisemmin tiennyt! Olin toisaalta järkyttynyt, toisaalta iloinen. Järkyttynyt siitä, millaista uskonnonopetus on nykyään jos tuollainen perusasia ei ole koulussa nuorille selvinnyt?

Iloinen olin siitä, että moni koki tuon opetuksen tärkeimmäksi rippikoulussa. Ylistys Jumalalle siitä, miten voimallisesti oli ja vaikutti keskellämme. Hän voi tehdä niin paljon enemmän kuin osaamme edes anoa tai pyytää kuten Raamatussa sanotaan. Herra, siunaa ja varjele jokaista leiriläistä. Vedä lähellesi. Opeta tuntemaan sinut elävänä Herrana ja syntien sovittajana. Kiitos siitä, mitä sinä Jumala teet! Siunaa joka ainoa rippikoululeiri maassamme. Ole Henkesi kautta läsnä, ja kosketa nuoria. Kiitos ja ylistys sinulle! Halleluja. Aamen.