Olen miettinyt paljon tätä papin työtäni ja kutsumustani. En ole itse tietäni valinnut, olisin valinnut aivan toisen tien. Mutta Jumala kutsui työhönsä. Siksi hänen armostaan saan tätä työtä tehdä. Olla pappina, evankeliumin julistajana, sielunhoitajana.

Jumalan tiet vievät joskus myös kipuihin ja luopumisiin. Monenlaista vastustustakin kokee. Moni ei voi ymmärtää miksi niihin suostuu. Miksi suostuu jopa pilkattavaksi tai naurunalaiseksikin uskonsa tähden.

Minä vastaan: rakkauden tähden. Rakkaudesta Jeesukseen tahdon kulkea hänen askelissaan, minne ne sitten vievätkin. Hän, joka kuoli puolestani, on minulle niin rakas.

Usein tässä ajassa ei saa mainetta eikä kunniaa. Varsinkaan jos on uskollinen Jumalan Sanalle eikä mielistele ihmisiä ja kaikenlaisia mielipiteitä ja opintuulia. Olen saanut suurta lohdutusta kipuillessani kutsumukseni kanssa tästä Hilja Aaltosen runosta. Ehkä hän on ollut samanlaisten pohdiskelujen äärellä kuin itsekin.

 

Kysytkö palvelushintaa


Kysytkö palvelushintaa, kysytkö kuinka kannattaa.

Nousetko vastarintaan, jos et ajassa arvoa saa.

Riittääkö että saat olla Jumalan vainiolla.

 

Mikä on tuonut sun tähän, mikä on vaikutin lähtöösi sun,

riittääkö ajassa vähän, askeleet unohdetun.

Riittääkö riemuksi Jumalan tie, vaikka se itkuihin vie.

 

Suurta on kutsumusvyötä kantaa, suurta on hengessä palaa.

Armoa kaikkenssa antaa, itkeä itkunsa salaa.

Kerran kerran taivaan kodissa kyynel kyynel on poissa,

Riemuiten astukaa työhön, varisee vaipuvat tähkäpäät.

Päivä jo painuvi yöhön, illan hämyssä vielä näät

korottaa kortta arasti hiljaa, korjata Jumalan viljaa,

Hilja Aaltonen

 

Jumala sinuakin omassa kutsumuksessasi siunatkoon. Teetpä Jumalan valtakunnan työtä palkkatyönäsi tai vapaaehtoisena. Sinä olet Hänelle äärimäisen tärkeä ja rakas. Hänen lähellään on paras paikka. Ei Jumalan läsnäoloa elämässä voi mitata rahalla, maineella tai kunnialla. Se on niin paljon enemmän. Jumala tarvitsee jokaista työhönsä. Hänen edessään kaikki ovat samanarvoisia. Olitpa maallisesti katsoen rikas tai köyhä, kun sydämessäsi asuu Jeesus, olet RIKAS.  Hänessä sinulla on kaikki.

Siunatkoon sinua Kaikkivaltias ja armollinen Jumala, Isä ja Poika ja Pyhä Henki, ja antakoon myös työllesi siunauksen.