Soitin aamulla väärään numeroon,  puolituttu ihminen vastasi ja hetken juttelimme. Kun pahoittelin soittoani väärään numeroon hän sanoi  "olipa kiva kuulla ääntäsi".  Voi miten hyvä mieli minulle tuli. Vain tuo yksi lause, se että joku ilahtui minun ääneni kuulemisesta tuntui niin hyvältä. Jäin miettimään sitä, miten pienillä asioilla, sanoilla ja teoilla me voimme ilahduttaa toinen toisiamme. Näin Joulun alla on kiva muistaa ystäviä ja työtovereita pienellä kortilla tai jouluyllätyksellä. Voi miten hyvä mieli antamisesta tuleekaan!

Kyllä se on totta, että antaessaan saa. Kun näkee toisen iloiset kasvot, tulee itsellekin hyvä mieli. Miksemme me enemmän voisi ilahduttaa toinen toisiamme muulloinkin kuin Jouluna. Hymyillä, halata, sanoa jotakin kivaa. Päivä voi olla pelastettu sillä.

Haastan sinut kampanjaan: tehdään maailmasta parempi paikka elää. Otetaan kanssaihmiset huomioon. Välitetään toisistamme. Sitä Jeesuskin tahtoi meille opettaa.

Meillä oli lapsena jouluvieraana monet joulut eräs mummo, jota sukulaiset halveksivat eivätkä tahtoneet ottaa kotiinsa. Minua välillä ärsytti tuon mummon vaativuus ja vaikea luonne. Minusta hän söikin sottaisesti ja hänestä oli vaivaa. Näin itsekkäästi lapsena ajattelin. :-( Mutta jälkeen päin olen tajunnut miten tärkeää oli tuolle vanhukselle, että hänet otettiin vastaan. Vanhempani osoittivat hänelle rakkautta kutsuessaan hänet kotiimme. Hän oli juhlavieras ja häntä kohdeltiin aivan kuin hän olisi kuulunut perheeseemme.

Joulu on rakkauden juhla. Miten sinä ja minä voisimme tänä Jouluna osoittaa rakkautta muillekin kuin läheisillemme. Voisimmeko kenties luopua jostakin omastamme toisten takia. Herra, opeta meille keinot, miten voisimme auttaa, välittää rakkautta ja huolenpitoa. Armahda meitä itsekkyydeltä ja vain omanedun tavoittelulta. Avaa silmämme näkemään lähimmäisemme lähellä ja kaukana. Anna meille tahtoa auttaa.

On sinullekin annettu tehtävä

Jouluna ja joulun jälkeen:

iloksi sinuitkin on tarkoitettu,

iloa viemään

valoa pimeään,

hymyä, hyvää sanaa.

 

Kukaan ei niin köyhä

ettei jaettavaksi ystävällisyyden lahjaa

kukaan ei niin rikas

 ettei sitä tarvitsisi.

 

 Ilo annettu jaettavaksi

valo vietäväksi eteen päin.

Hyvää joulua sinulle,

iloa, valoa ja rauhaa.

(Maaria Leinonen)