Pian alkaa neljän viikon loma olla loppusuoralla. Huomaan miten mieli jo vähitellen suuntautuu kohti tulevia työtehtäviä. Niinhän sitä sanotaan että jos on 4 viikon loma, niin eka viikko menee työstä irtautumiseen ja viimeisellä viikolla alkaa jo valmistautua työhön. Kaksi keskimmäistä viikkoa ovat sitten täyttä lomaa. Voisin oikeastaan allekirjoittaa tämän. Kyllä se aika pitkälle näin on.

Olin lomalle jäädessäni melkoisen uupunut työstä, joten vei henkisesti vähän aikaa asettua lomalle ja "päästää irti" työajatuksista. Sitten kun sain lomafiiliksestä kiinni, nautin täysin siemauksin kesän elämyksistä reissuineen, auringonottoineen ja erilaisine puuhailuineen. Nyt kun viedään viimeistä lomaviikkoa, tulevat työtehtävät alkavat pyrkiä väkisin mieleen. Silti yritän nauttia vielä viimeisestä vapaasta viikonvaihteesta ennen työtä.

Kyllä loma on ihmiselle tosi tärkeä asia. Etenkin henkisessä työssä irtiotto arjesta on tärkeää. Kun koko ajan työssään on toisia varten ja oma persoona on jatkuvasti työkaluna, on tärkeää että osaa lomalla tehdä ihan jotakin muuta ja olla terveelläkin tavalla itsekäs. Saa ottaa aikaa itselleen ja perheelleen hyvällä omalla tunnolla. Papinkaan ei tarvitse olla aina käytettävissä ja muita varten, vaikka kutsumustyötä tekeekin. Vetäytyihän Jeesuskin usein hiljaisuuteen ja ihmisten tavoittamattomiin.

Minulle parasta lomaa on kesällä se, kun saa nauttia lämmöstä ja auringosta. Saa ulkoilla kauniissa kesäisessä luonnossa, uida ja vesijuosta, tavata ystäviä, käydä uusissa paikoissa. Vain olla vapaana tietäen ettei työpuhelin soi. Lomalla on myös ihana valvoa kesäöitä tietäen ettei aamulla ole kiire minnekään.

Loman tulisi olla sellainen että sen jälkeen on kiva palata työhön. Loma ei saisi olla liian rasittava siinä mielessä että töihin mennessä on ihan uupunut matkustelusta tai kaiken maailman puuhastelusta. Sopivassa suhteessa siis lepoa ja aktiviteettia. Tämä on mielestäni toteutunut lomallani hyvin. Olen rentoutunut ja voimaantunut, valmiina uusiin haasteisiin.

Taivaan Isä kiitos hyvästä lomasta, jonka olen saanut viettää. Kiitos että olen lomalla saanut kerätä voimia ja rentoutua. Anna voimia myös työn aloittamiseen ja varjele etten uuvuttaisi itseäni liiallisella työmäärällä.Varjele minua jatkossakin työuupumukselta ja anna kokea iloa työstä. Kiitos johdatuksestasi niin työssä kuin vapaalla. Aamen.