Kun joku on lähellä Jeesusta, hän pieneksi tulla saa.
Ei tarvitse mainetta, kunniaa, ei korkeaa asemaa.
Kun joku on lähellä Jeesusta, hän ihmettä katselee ja se, mitä maailma tarjoaa, sen rinnalla kalpenee.
 
 
Kun joku on lähellä Jeesusta, hän anteeksi kaiken saa.
Ei tarvitse virheitä muistella, kun Jeesus ne armahtaa.
Kun joku on lähellä Jeesusta, hän ihmettä katselee ja se, mitä maailma tarjoaa sen rinnalla kalpenee.
 
 
Kun joku on lähellä Jeesusta, hän aarteensa löytää voi
ja pohjalta murtuneen sydämen jo hiljainen kiitos soi.
Kun joku on lähellä Jeesusta hän ihmettä katselee ja se, mitä maailma tarjoaa sen rinnalla kalpenee.
 
-Anna-Mari Kaskinen-
 
  
 
Välillä kyllästyttää tää hirveä kauppojen jouluhössötys ja markkinameininki. Joka vuosi sama hässäkkä, yhä aikaisemmin alkava mainonta ja markkinointi. Aivan kuin joulu ei tulisi, jos ei osta kaikkein kalliimpia lahjoja ja tavaroita. Joulun jälkeen sitten kaikki puoleen hintaan.. ne samat tuotteet jotka piti aatoksi pakettiin kääriä saa pilkkahintaan.. Aivan pöljää! 
 
 
Joulu on markkinavoimien juhla, mutta kuinka moni omassakin maassamme jää osattomaksi joulun kalliista lahjoista kun tulot riittävät juuri ja juuri jonkinlaiseen parempaan ateriaan juhlapyhinä. Paras joululahja olisi lahjoittaa omastaan niille, jotka oikeasti tarvitsevat eikä ostaa jonninjoutavaa tavaraa kotiin pyörimään. Onneksi monet näin tekevätkin.
 
  
Minä en osaisi kuvitella joulua ilman sen hengellistä merkitystä ja Joulun lasta, joulun todellista juhlimisen syytä ja juhlan aihetta. Enkä suoraan sanoen koko elämääkään, jos en uskoisi Jumalaan. Mitä mieltä missään olisi. Jos vain eläisi täällä uskomatta mihinkään. Kuvittelisi että maailma on sattumalta syntynyt ja joskus varmaan tulee maailman loppu.
 
  
Usko on minun elämäni viitekehys, jonka sisällä saan turvallisesti olla ja elää. Se antaa merkityksen kaikelle. Ja on aivan ihmeellistä kun saa kokea yliluonnollista johdatusta elämässään ja rukousvastauksia. Uskovan elämässä ei ole sattumia. Ei tarvitse lukea horoskooppeja tai käydä ennustajalla sillä Jumalalla on hyvä ja paras suunnitelma elämälleni. Ja hän on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat.
 
  
Uskoani en vaihtaisi mihinkään. Eikä mikään voi sitä korvata, ei rikkaus ei maine ei kunnia. Ehkä suurin asia tässä uskovan elämässä on se yliluonnollinen rauha, jota saa kokea. Kun tietää että kaikki on korkeammassa kädessä, ei tartte huolehtia eikä murehtia tulevaisuudesta eikä mistään. Vaikka olen kokenut elämässä rankkoja asioita, niin silti myös sen, että Jumala antaa voiman jokaiseen uuteen päivään. Vaikka en kaikkea ymmärrä, niin uskon että hänellä on hyvä tahto minua kohtaan.
 
 
  Siunattua Adventin aikaa sinulle!