Oletko ajatellut, miten monia asioita me pidämme itsestäänselvyyksinä? Kuten sitä että talven jälkeen tulee kevät, luonto herää, linnut palaavat kaukaisilta mailta ja hiirenkorvat puhkeavat. Sehän on jokakeväinen ihme! Roudan alta herää uusi Elämä!

Koko elämä on ihme. Sinä olet ihme. Koko sinun kehosi hienoine järjestelmineen on ihme. Ei maailmankaikkeus eliöineen, ihmisestä puhumattakaan, voi olla sattumalta syntynyt. Sen täytyy olla Luojan luovaa käsialaa. Avaruus linnunratoineen ja planeettoineen on jotakin niin suurta ja ihmeellistä, jota järki ja ymmärrys eivät tavoita. Miten hienosti Jumala on kaiken tehnyt! Kaiken lisäksi Jumala pitää yllä maailmaansa, vaikuttaa ja toimii luomakunnassaan. Uskotko siihen?

Ihmeellisintä minusta onkin, että suuri Jumala, maailmankaikkeuden Luoja on läsnä ja toimii sinun ja minun arkisessa elämässä. Hänen kanssaan voi olla yhteydessä ja hän johdattaa elämämme kulkua. Wau!

Opettele ihmettelemään, ihastelemaan. Paras opettaja on pieni lapsi. Hän osaa ihmettelyn taidon. Lapsukainen hämmästelee kaikkea näkemäänsä: leppäkerttua kämmenellään, muurahaista, joka raahaa itseään suurempaa kortta, pienen vauvan pikkuruisia varpaita, isän karheaa parran sänkeä.

Älä kadota lasta itsessäsi, Jumalan upeaa luomistekoa. Anna ilon ja ihastelun vallata mielesi. Saatat yllättyä tunteesta, joka sinut silloin valtaa, tulvien valon tavoin mielesi sopukoihin: syvä kiitollisuus elämän lahjasta.

En toivo sinulle,
että jossakin metsäpolulla
kohtaisit valkean kauriin
tai kuninkaanpojan
tai haltijattaren, joka
tekisi sinut rikkaaksi.

Vaan, että sinulla olisi
silmät joilla huomaat,
kun sinua vastaan
tulee tiellä ihme.

Sillä ihmeisiin ei tarvita satuja,
vaan näkevät silmät
ja sydän, joka ymmärtää
kiittää ihmeestä.
-Jörg Zink