Jos haluat tehdä jonkun onnelliseksi, ole hyvä ja näytä se hänelle.

Jos tahdot antaa kukkasen, älä odota, että hän kuolee.

Lähetä se tänään hänelle rakkaudella.

Jos haluat sanoa “rakastan sinua” kotiväelle tai ystävälle kaukana tai lähellä.

Elämässä, ystäväni, elämässä.

Älä odota, kunnes ihmiset kuolevat.

Rakasta heitä juuri nyt ja näytä, että välität heistä.

Tulet itsekin onnelliseksi, ja opit antamaan onnea muille.

Älä käy hautausmaalla, älä peitä hautoja kukkasilla,

peitä sydämet rakkaudella.Elämässä, ystäväni, elämässä.


-Guatemalalainen tervehdys-

20130625-213116.jpg

 

Tätä olen opetellut viime aikoina. Ja olen oppinut myös sen, että koskaan ei ole liian myöhäistä sanoa läheiselle: rakastan sinua! Miksi se on usein niin vaikeaa silloin kun kaikki on hyvin? Miksi vasta sitten kun läheinen sairastuu tai tapahtuu jotakin vakavaa, tajuamme elämän katoavaisuuden ja alamme puhua tunteistamme?

Kunpa oppisimme joka päivä kertomaan, että rakastamme, välitämme. Mutta onneksi niin kauan kuin on elämää, on aikaa sanoa se tärkein: Sinä olet minulle rakas. Noissa sanoissa on ihmeellinen voima ja siunaus. Sillä rakkaus on Jumalasta. Jumala itse on rakkaus. Voi miten kiitollinen olen siitä, että olen ehtinyt sanoa nuo sanat hänelle, jota rakastan.

 
  • "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. RAKKAUS EI KOSKAAN KATOA. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus." (1 Kor. 13)